Migranter släpps av Turkiet.

Då var vi där igen. Vi kan alla läsa att Turkiet öppnar sina gränser för migranter mot EU, för att stor bebisen Erdogan inte får som han vill. 33 turkiska soldater dödades vid ett luftangrepp och Erdogan anser att EU inte har hållit vad dom lovat, så då öppnar han gränserna mot EU.

Ok. 33 turkiska soldater mister livet och det är hemskt och jag lider med de familjer som nu förlorat sina bröder, fäder och söner. Men nånstans gick Turkiet in i krig i Syrien för att ta lite land. Detta är en konsekvens av den handlingen. Finns ingen förutom Turkiet själva som är skyldiga till dessa 33 personers död. Återigen tillbaka till migranterna nu som i tiotusentals väller över gränserna mot exempelvis Grekland som svarar med tårgas och kravallpolis. Nånstans måste man börja se människor igen och inte ekonomiska värden. Vart är alla dessa fina instanser som vi har? FN till att börja med? Jag skulle heller inte vilja ta mig som migrant till Grekland, jag skulle vilja ta mig därifrån mot andra länder i Europa så fort som bara går. Lägret Moria är en anledning till att jag absolut inte hade velat stanna i Grekland mer än nödvändigt. Ulf Kristersson gick ut i media och sa att Stefan Löfven måste ta sitt ansvar i denna frågan och sätta press på EU och Turkiet, så att det inte blir som 2015 än en gång. Nja, Ulf jag är inte så säker på att man kan ge ansvar till en person och ett parti i en sån här fråga. Ni är alla anställda av oss medborgare. Det kanske är dags att börja prata med varandra och utgå ifrån ett människoperspektiv hellre än ett ekonomiskt värde.

Hade vi levt i en normal demokrati här i Sverige så hade ni vart avsatta hela bunten och endast ett fåtal av er hade haft kvar era jobb. Nånstans borde man rösta fram en lag som säger att blir man avsatt som politiker och en ny väljs in från arbetarområdet så får man byta jobb rakt av. Då hade det vart grattis till dig Ulf som kanske fått jobba inom den vården som ni sålt ut, Stefan klarar sig ju förmodligen för han har ju vart svetsare och har inte samma omställnings problem.

Skrivet av : Mah

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.