Varor och Varumärken som inte håller LA* Mottet. Kraften i Swish.

Sitter och läser en gammal artikel från den 18 mars 2005 och funderar lite. På den tiden så förlorade varje svensk 2800 kronor på tjänster och varor som inte höll måttet.Här kan du läsa artikeln : www.barometern.se/ekonomi/varor-som-inte-haller-kostar-oss-20-miljarder/

Det var då det slog mig att det är 15 år sedan och så mycket annat skräp har tagits fram under den perioden och det hade vart kul att hitta en färskare statistik på detta i dagsläget.

Idag har vi ju så mycket som inte håller måttet. Wish prylar från Kina som bara verkar ha en livslängd under transporten hit. Vissa kända varuhus som exempelvis har Bil som Tema säljer ju mest skit. Köp en cykel som nu kostar lika mycket som en cykel av kvalité och se den rosta medans du cyklar i uppförsbacke.  Helt perfekt ju! Det gillar ju alla . Det finns massa arbeten och tjänster som inte heller håller måttet, import av rot och rut är väl en sån sak, chaufförs branschen och byggnadsbranschen har ju också en ganska hög import av arbetskraft. Finns visserligen massor av import arbetskraft från EU och andra hittepå ställen runt om jorden. Allt för att hålla priserna nere. Men jag förstår att snål Svensson måste ha all dessa varor på bordet och hemmet. Året runt och till så låga priser som möjligt.  Man får vad man betalar för sägs det?

”Gapa in i en kamera personer” som man slänger bort flera miljoner på per år, är också en sån kategori av misslyckade varumärken som ändå lyckats bli populära. Hur undrar jag? Dom säger sanningen säger ni. Ja kanske är det så och det egentligen bara är jag som är smått missanpassad? Tycker dock det är jättebra med folk som har ”egna” åsikter och som inte vänder kappan för vinden. Som står kvar när det blåser, som inte är populistiska och verkligen känner den där extra glädjen i att berätta sanningen för oss vanliga medborgare, vi som aldrig får uppleva det där dom berättar om.

Men dom förmedlar så bra i skrik och svettiga utstående pannor. Ett stort tack ska ni ha. Men att slänga bort pengar på dom är rätt meningslöst, ge dom lite bostadsbidrag och en liten summa från socialen istället. Tror det skulle gynna deras ställning i media och vi skulle kanske få ännu mer ”sanningar”. Det hade gjort min dag. Nej men vänta, jag är ju likadan ser jag nu. Man kan ju skicka en donation till mig med. Ja, så glöm allt jag har sagt, donera på ni, så ska jag slå på tuben en sväng och titta på några kollegor som skriker swisha i varannan mening. Skriker swisha samtidigt som de läspar lite och spottet flyger över deras förmodade vattentäta kameror. Tänk om jag också kunde få bli en av er. Jag håller tummarna och sjunker ner lite soffan och drömmer mig bort. Tänk att få bli en swishare precis som ni…….

Ha en fin dag.

” observera att denna text kan ha spår av felskrivningar”

LA * Läs Alternativt

Skrivet av : Mah

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.