Pengar, berömmelse och makt.

Som rubriken lyder. Vad får man ut av det kan man fråga sig. Allt är väl svaret. Jag ser nu mängder av vittnesmål och berättelser jorden över, hur fattiga och de med ”fel” hudfärg inte testas för corona. Hur kommer det sig? Jag har funderat ett tag och det enda svar jag kan komma fram till är att pengar är det enda som betyder något. Men det är ju heller inget nytt, eller? Nej absolut inte, så har det varit sen pengar såg dagens ljus. Men världen förändras just nu, just nu i detta skede så förändras världen. Många tror att det är till något sämre. Men tar vi vara på detta och börjar bry oss om varandra och inte saker och ägodelar, då kan vi åstadkomma något som är så mycket bättre och viktigare. Vi tillsammans kan bygga det samhälle som vi själva vill ha. Där alla är välkomna, där alla känner trygghet och samhörighet, där vi alla blir sedda och där våra kommande generationer kan växa upp och frodas. En utopi säger ni? Ja, kanske det. Men man måste drömma och hoppas för att få det att bli uthärdligt. Som när Italienarna står, spelar och sjunger Bella Ciao på sina balkonger i början av deras karantän. Det inbringar hopp och glädje. Det visar att vi är många men ändå en. Ta vara på er.

Skrivet av : Mah

#Bellaciao #corona #utopi #oneworld

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.